Tehetséggondozás Gyöngyösön - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

„Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át
(Ünnepélyes eredményhirdetés, szakmai konferencia és kerekasztal fórum)

2010. november 19-én került megrendezésre először Gyöngyös városában a „Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át Tehetségnap, melynek a Mátra Múzeum adott otthont.

A rendezvény célja a tehetséggondozás iránt elkötelezett pedagógusok, szakemberek összefogása és közös gondolkodásra ösztönzése volt. E napon történt meg a GYOKA által üzemeltetett Informatikai-, Nyelvi- és Öko Tehetséggondozó Műhelyek által kiírt pályázatok eredményhirdetése is.

A szakmai programot Oppelt Józsefné nyitotta meg, aki magas szakmai színvonalú, tartalmas előadásával mutatta be az Életpálya modell megvalósulásának fontosságát a tehetséggondozás gyakorlatában.


A konferencia második részében bemutatásra kerültek a kialakított és jól működő Tehetséggondozó Műhelyek és azok kiemelt szerepköre a térségben, az általuk nyújtott lehetőségek és a kapcsolódási pontok.

A továbbiakban a jelenlévő szakembereknek, iskolák képviselőinek lehetőségük nyílt szakmai kérdésekben és a jövőkép felvázolása érdekében kérdéseket feltenni és egymással konzultálni.

A kerekasztal fórum eredményeként sikerült egy közös képet kialakítanunk arról, hogy egységes erővel, helyes iránymutatással megvalósíthatjuk Gyöngyös és vonzáskörzetében az eredményes közös munkát, a tehetséggondozó Tehetségműhelyek hatékony működését.


A rendezvényen harmadik részében történt meg a benyújtott színvonalas pályamunkák értékelése, 28 gyerek pedig kiemelkedő teljesítményéért jutalomban részesült.

A rendezvényt egy közös ebéd zárta, mely a kötetlen beszélgetéssel további lehetőséget biztosított a szakmai eszmecsérére, saját tapasztalatok megosztására.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Tehetségsegítők Országos Szövetségének, a Magyar Géniusz Portálnak, mint társszervezőnek, hogy mind szakmailag, mind a pályázat keretében anyagilag is támogatták a rendezvényt, valamint a Mátra Múzeum vezetésének, hogy ilyen szép, „alkalomhoz illő” helyszínen valósíthattuk meg Gyöngyösön a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Tehetségbörzét és szakmai fórumot.

Magyar Géniusz Projektiroda által kiírt pályázat keretén belül GYOKA Gyöngyösi Tanulópontja sikeresen pályázott, így 2010 november 19-én megrendezheti Tehetségnapját: „Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át címen. A Tehetségnap nyilvános esemény, melynek célja, hogy a tehetséggondozó szakemberek tájékozódjanak, tapasztalatot cseréljenek illetve a tehetséges gyerekek itt kapjanak lehetőséget az eddigi munkájuk bemutatására.

A gyöngyösi Tanulópont által működtetett informatikai, nyelvi és öko tehetséggondozó műhelyek munkájába folyamatosan betekintés nyerhetnek honlapunkon.

Fülöp Henrik
kuratóriumi elnök

TEHETSÉGNAP RÉSZLETES PROGRAMJA

2010. november 19 (péntek) Mátra Múzeum

0900 -0920:    Ünnepélyes megnyitó

0920-0935:         A Gyöngyösi Tehetségpont bemutatása

0935-1105:     Fesztivál:

0935-1005:        Nyelvi Tehetséggondozó műhely diákjainak vidám műsora

1005-1035:        Informatikai Tehetséggondozó műhely diákjainak bemutatója

A gyerekek által tervezett és fejlesztett weblapok prezentációja – mit is érhet el egy általános iskolás a digitális írástudás segítségével

1035-1105:        Öko Tehetséggondozó műhely diákjainak figyelemfelhívó műsora a környezetvédelemre

újrahasznosítás lehetőségei, szemétszobrok, környezet- és természetvédelem gyermekszemmel

1110-1200:     Szakmai program:

1110-1135:        Életpálya modell megvalósulásának fontossága a tehetséggondozás gyakorlatában.

1135-1200:        Tehetséggondozó műhelyek szerepe és az általuk nyújtott lehetőségek, kapcsolódási pontok

1200-1300:     Ebéd

1300-1400:     Fórum

Esélyteremtés lehetőségei az informatikai eszközeivel
Idegennyelvi kompetencia fejlesztésének lehetőségei
Így csinálom a tehetséggondozást…
Fejlesztésre javasolt területek a tehetséggondozás gyakorlatában

1400:             A rendezvény zárása

Kapcsolódó fényképek

„Jót és jobban” – tehetséggondozás az alapoktól egy életen át

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük