Siker - Gyöngyösi Család és KarrierPont

Valóban szereted a munkádat? Meg vagy elégedve azzal, amit csinálsz? Ha igen, gratulálunk – sikeres vagy, a szó valódi értelmében. Ha azonban a válaszod nem, vagy nem vagy biztos benne, szükséged lehet egy kis segítségre a változtatáshoz. Az alábbi hét módszerrel javíthatsz a helyzeten: próbáld ki egy-egy hétig sorban mind a hetet, és nagy eséllyel megtalálod, mit érdemes másképp csinálni!

 1. Foglalkozz többet azzal, amit szeretsz!
  Melyek azok a tevékenységek vagy projektek, amikben a legtöbb örömödet leled? Koncentrálj a munkád ezen részére, tedd a napi rutinod részévé, és keress lehetőségeket, hogy arányában többet foglalkozhass vele. Keress új projekteket, melyek vonzanak, csatlakozz olyanokhoz, melyek érdekelnek!
 2. Határozd meg a prioritásaidat!
  Állítsd a feladataidat fontossági sorrendbe, és ennek megfelelően oszd be a munkaidőd! A jelentéktelennek vagy értelmetlennek ítélt feladatoktól szabadulj meg, a fontos, de számodra kevésbé megfelelőeket pedig add át a munkatársaidnak! Ezzel időt és energiát takarítasz meg, ami lehetővé teszi, hogy a valóban fontos dolgokra koncentrálhass, és sokkal hatékonyabban végezhesd a munkád.
 3. Szerezz támogatókat!
  Keress olyan támogatókat, akiknek számít a munka, amit végzel, és hajlandóak segítséget nyújtani a karriered építése során. Tőlük megtudhatod, mit kell tenned a kiváló szakmai előmenetelhez, álmaid állásának megszerzéséhez, a munkád, tudásod, tehetséged fejlesztéséhez. Viszonzásul légy te is nyitott, nyújts hasonló segítséget másoknak!
 4. Maradj aktív, kerüld el az „üresjáratokat”!
  A haladás nem csak azt jelentheti, hogy az előléptetés felé törekszel: ha más lehetőségek, másfajta munkák is érdekelnek, oldalirányba is szélesítheted a látóköröd, fejlesztheted képességeidet. Ha karriert akarsz csinálni, nem kell egyetlen, szűk területen belül gondolkodnod – fedezd fel a lehetőségeidet a cégen belül és kívül, teremtsd meg magadnak a feladatkört, mely a legjobban érdekel, és ha egy jó lehetőség adódik, merj váratlanul is dönteni, és használd ki!
 5. Ha visszajelzést akarsz, ne várj az éves értékelésre!
  Nem csak a hivatalos csatornákon keresztül kaphatsz visszajelzést a főnöködtől, a kollégáidtól vagy a beosztottjaidtól – ha fejlődni akarsz és jó kapcsolatokat építeni, kérj te magad visszajelzést mindenkitől! Ha szembesülsz egy hiányosságoddal, igyekezz minél hamarabb megoldani a problémát, ha pedig pozitív értékelést kapsz, ne ülj a babérjaidon, hanem próbáld meg a dicsért képességedet szélesebb körben is kamatoztatni, magasabb szintre fejleszteni!
 6. Biztosíts az alkalmazottaidnak egyértelmű lehetőségeket!
  Adj lehetőséget a beosztottjaidnak, hogy ők is sikeresek lehessenek! Magyarázd el, mit kell tenniük ahhoz, hogy előbbre jussanak a cégnél, segíts megtalálni nekik a számukra legmegfelelőbb munkakört, és támogasd őket, hogy minél hatékonyabban végezhessék a munkájukat. Az alkalmazottaid sikere nem csak őket tünteti fel jó fényben, hanem téged is – így mindenki számára látható lesz, hogy jó döntéseket hozol, és tudsz élni a felelősségeddel.
 7. Dicsérd a beosztottjaidat!
  Senki nem lehet büszke magára, amíg nem látja, hogy valaki más is büszke rá. Éreztesd a beosztottjaiddal, hogy értékeled a munkájukat, büszke vagy a sikereikre és a képességeikre! Így tudni fogják, hogy a cég elismeri és értékeli őket, ez pedig nem csak az egyéni teljesítményen és munkamorálon lendít nagyot, de a csapatmunkát is jelentősen elősegíti. Az alkalmazottaid sikere pedig a te sikered is!