Útravaló minden magyar kisbabának! - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

A Magyar Állami Operaház immár hatodik éve juttatja el a szülészeteken az édesanyáknak átadott PromoBox csomag részeként azt az évente új tartalommal megjelenő különleges zenei kiadványát, melyet az adott évben született kisbabák és családjaik kapnak.

Kodály Zoltán a gyermekek zenei nevelésével kapcsolatban azt állította, hogy az nem az anyaméhben, hanem már az anya születése előtt, az ő magzati idején elkezdődik. Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter ennek szellemében kiemelten fontosnak tartja, hogy a megszülető gyermekek ne csak adószámot, de a nemzet szellemi közösségébe való befogadás gesztusaként olyan zenei, művészeti útravalót is kapjanak, mely az egész család számára élményt jelent.

Az idei, 100.000 példányszámmal megjelenő Útravaló cédét a harmadik gyermekének születését váró énekesnő, Balássy Betty ajánlja a családok figyelmébe, aki annak idején maga is tagja volt az Opera Gyermekkarának. A 2018-as korongon ugyanis épp a csengő-hangú gyermekkar ad elő egy rövid meseoperát és énekel fülbemászó egyházi és világi műveket.

Vélemény, hozzászólás?