Új típusú segítség egyszülős családoknak! - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

Magyarországon több mint félmillió gyermek nevelkedik egyszülős háztartásban. Az egyszülős családoknak fokozott szükségük van az anyagi támogatás mellett a lelki és erkölcsi támogatásra és a gyakorlati, praktikus segítségre is. Ezért alakították ki állami támogatással és az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány bevonásával a gyermekeiket egyedül nevelő szülők és családjaik segítésére létrehozott Egyszülős Központot.

Új típusú segítség egyszülős családoknak! - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

A több mint 600 négyzetméteres budapesti ingatlan az Üllői út 30. szám alatt található és olyan közösségi teret jelent, ahol a rendszeres programok mellett gyakorlati segítséget kaphatnak az egyszülős családok.

A Nagy Anna vezette Alapítvány – tovább bővítve eddigi segítő munkájukat – szeretne korrepetálási lehetőséget is biztosítani azon családok gyermekei számára, akik anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy különórát fizessenek, de szükségük van segítségre a tanulásban. Ehhez keresnek olyan partnereket, akik önkéntes munkával szívesen vállalnának szerepet abban, hogy az egyszülős családok rászoruló gyermekei számára esélyt teremthessenek a megfelelő felkészülésre.

Az Alapítvány honlapján online formanyomtatvány kitöltésével várják az elkötelezett önkéntesek jelentkezését.

Vélemény, hozzászólás?