Informatikai tehetséggondozó műhely - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

Informatika oktatás, készségfejlesztés valamennyi korosztály részére, életkornak és tudásszintnek megfelelően- azért, hogy legyen elérhető mindenki számára a digitális írástudás.
Induljunk egyenlő esélyekkel!
Tehetséggondozó műhelyünkben segítjük a gyermekek továbblépését!
A digitális analfabetizmus komoly problémákat okoz a felnőtt (munkaerő-piacon megjelenő) lakosság körében, azonban már az iskolás évek alatt is megjelennek ennek első jelei.
A gyermekek nagyon fogékonyak az újdonságokra, ezért számukra könnyebben elsajátíthatóak az informatikai alapismeretek.
A megfelelő szakmai tudást már gyermekkorban meg lehet alapozni és az alapismeretek oktatása során már kitűnhetnek az addig esetleg rejtett tehetségek.
Gondozásuk a digitális esélyegyenlőség elveit tekintve is fontos feladat, e társadalmi szerepvállalásunk alaptevékenységünket képezi.
Az informatika gyors fejlődését követve nem szabad megfeledkezni a digitális kultúráról és a digitális esélyegyenlőségről sem, melyet nem pótol a szakmai tudás („digitális kőtábla”).
Célunk iskolai kiegészítő foglalkozások, úgynevezett digitális írástudás műhelyek szervezése, melyek lehetőséget nyújtanak a csoportos- és személyre szabott tehetséggondozásnak, pályaorientációs tanácsadásnak is.
A kompetenciaalapú, tehetséggondozó oktatási csomagokat alkalmazva mind a gyermekek, mind pedig a felnőttoktatást tekintve valósítjuk meg a digitális kultúra minél szélesebb körben történő terjesztését – ezen tevékenységünket a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Gyöngyös Városi Szervezetének formájában is végezzük.
Az általános- és középiskolás tanulókat célzó animációs szolgáltatások (webes eszközök alkalmazásával bővítve) során megvalósuló komplex tehetségfejlesztő programokkal lehetőség nyílik a differenciált fejlesztésre, ami garantálja a programok eredményességét.