Központban az egészséges család! - Gyöngyösi Oktatásért és Kultúráért Alapítvány

Alapítványunk a 2010-ben útjára indított Egészséges Gyöngyös Program keretén belül egy vidám, szórakoztató családi napot szervezett 2011. április 30-án Kékestetőn az egészséges életmód jegyében.
A program megvalósításával célunk az egészségmegőrzés fontosságának hirdetése és tudatosítása mellett a közös családi szabadidős programok szerepének hangsúlyozása.

Gyülekezés reggel 9:00 órakor a Mátra Kisvasútnál, onnan Mátrafüredig kisvasúttal utaztak a résztvevők. Mátrafüredről túravezető vezénylésével gyalogtúrát szerveztünk országunk legmagasabb pontjára. A túra során hulladékgyűjtési versenyt hirdettünk – a dobogós helyezettek tárgyjutalmat kaptak.

Természetesen a családok nem csak gyalogosan, hanem bármilyen tömegközlekedési eszközzel, autóval, kerékpárral is érkezhettek a rendezvény színhelyére.
A 10 órától kezdődő programok között a családok minden tagja kortól függetlenül megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő kikapcsolódást:
–    egyéni és családi vetélkedők (pl.: váltóversenyek, akadálypálya, sorversenyek, ügyességi- és készségfejlesztő versenyek, számháború)
–    egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadások, egészségtotó
–    néptánc bemutató
–    fellépők
–    kirakodó vásár, cserebere park
–    kézműves foglalkozások, játszóház, ugrálóvár, stb.
–    lángos-, palacsinta- és fánksütés, gulyáságyú

A gyalogtúrát teljesítők oklevelet kaptak, hiszen ezzel nem csak saját és családjuk egészségéért tettek, hanem hozzájárultak a Mátra környezeti értékeinek megóvásához is.

Kezdeményezésünk az Egészséges Gyöngyös Program rendezvénysorozatának első állomásaként nyitotta a 2011. évi programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük