Mi a helyzet a munkaadói oldalon?

Az álláskeresés mostanában még nagyobb kihívásnak tűnhet, de javíthatja az esélyeit, ha többet tud arról, hogyan is gondolkodnak, hogyan keresnek munkaerőt a cégek.

A munkáltatók elsősorban álláshirdetésen keresztül keresik az új munkatársat, ezért fontos naponta figyelni az új állásajánlatokat. Érdemes álláshírlevelekre feliratkozni, mert így gyorsabb a keresés.

Milyen most a munkerőpiaci helyzet?

Sajnos a koronavírus-járvány miatti korlátozások sok vállalatot leépítésekre vagy bezárásra kényszerítettek, így az lehet az érzése, hogy most nem lehet munkát találni. Azonban elég egy pillantást vetni a profession.hu-ra, hogy lássa, ez nem így van: most is van sok lehetőség. Azt se felejtse el, hogy a gazdaság beindulásakor az állásokat újra be kell majd tölteni, így ha már felkészült, esetleg már jelezte érdeklődését is egy-egy cégnél, sokkal jobb helyzetből indulhat.

Hogyan keresnek a cégek munkavállalót?

A munkáltatók legtöbb esetben álláshirdetések segítségével találják meg az új munkatársakat.
Az új munkahely megtalálásában jelentősen növelheti az esélyét, ha feltölti az önéletrajzát önéletrajz-adatbázisba.
Mi is az az önéletrajz-adatbázis? Ide az álláskeresők töltik fel az adataikat, hogy azok elérhetőek legyenek a munkáltatók számára – a folyamat tehát fordított: nem az álláskereső jelentkezik a munkára, hanem a munkáltató vagy a munkaerőközvetítő keresi meg őt.
A Profession önéletrajz-adatbázisáról készült egy rövid összefoglaló videó, ami segít röviden és gyorsan áttekinteni a működését ennek az álláskeresési lehetőségnek.

Van más mód is ezen kívül?

Ezekben az esetekben bekerül a cég belső adatbázisába is, és amennyiben a megpályázott munkakörre mást választanak, később megkereshetik további lehetőségekkel is, amennyiben ehhez hozzájárul. Ne riassza el, hogy a karrieroldalakon a jelentkezés folyamata több időt vesz igénybe, ez egy hosszabb távon megtérülő befektetés.

Hogyan tud mindezzel lépést tartani?

Azontúl, hogy napi szinten figyeli a hirdetéseket, feliratkozhat hírlevelekre is, hogy folyamatosan értesüljön a lehetőségekről. Így nem marad le a legmegfelelőbb lehetőségekről.
Akkor sincs gond, ha éppen nincs ideje ezekkel egyből foglalkozni, ugyanis a profession.hu hírlevelében az állások megnyitását követőn el tudja menteni őket, és később bármikor tud rájuk jelentkezni, amíg a hirdetés megtalálható az oldalon.

Tehet-e még többet?

Az alkalmazásban egyszerűen lehet beállítani az értesítőket, amelynek köszönhetően azonnal értesül, ha új állást hirdettek meg. Az alkalmazásban akár regisztráció nélkül is elmentheti a kiszemelt állásokat, amelyre bármikor jelentkezhet, amíg a hirdetés elérhető. Fontos, hogy a hirdetések csak meghatározott ideig elérhetőek, ezért érdemes mielőbb jelentkezni!
A mobilapplikáció legnagyobb előnye a leegyszerűsített folyamat, a regisztráció és a jelentkezés másodpercek alatt végig vihető bárki számára, így bárhol, bármikor lehet állásokra jelentkezni, amikor van egy szabad perce.