A gyöngyösi székhelyű IOSZIA Kft. a tavaly útjára indított nagysikerű versenyét 2009-ben is megrendezi. A Kft. elkötelezett a digitális írástudás terjesztése mellett, informatikai képzésekkel, oktatással foglalkozik.  A Neumann János Számítás-tudományi Társaság Gyöngyös Város Területi Szervezetének alapítója, ezen kívül aktív résztvevője az internetes világnak is, ezért is szervezték meg a múlt évben a versenyt, melynek fő célkitűzései közé tartozott az internet igazi értékeinek átvitele az új generáció számára, az információk felismerésére való képesség fejlesztése és útmutatás a tudatos tovább¬fejlődés irányába. A pályamunkákat tárgyilagos szakemberek bírálták el: ez jó lehetőséget adott arra, hogy a pályázók képet kaphassanak tudásukról, illetve, arról hogy mely területeken kell még fejlődniük. Az internet a mindennapjaink része lett, de segítséget kell nyújtani a fiataloknak abban, hogy képesek legyenek ott értéket létrehozni, és el tudjanak igazodni a felmérhetetlen adathalmazban.

Az internet és a különböző médiás alkalmazások szinte beláthatatlan lehetőségeket kínálnak a kultúra, az oktatás, az üzlet, a marketing és az élet egyéb területein. Ezért a verseny kategóriái úgy kerültek kialakításra, hogy széles skálát biztosítsanak a pályázóknak. Minden jelentkező saját kedvelt területén készítheti el pályaművét, próbálhat újat, hasznosat alkotni, vagy a már meglévő fejlesztéseit mutathatja be.
Pályázhatnak: oktatási intézmények, önkormányzatok, cégek, vállalatok, honlap tervezők, grafikusművészek, nonprofit szervezetek, magánszemélyek. A nonprofit szervezetek, általános iskolák ingyenesen jelentkezhetnek a versenyre. A pályázatok végső beadási határideje: 2009 augusztus 09. Nevezni csak működő honlappal vagy saját, programozást igénylő munkával lehet. Nem lehet nevezni olyan munkával, amelynek a tartalma nem felel meg az általános elfogadott emberi normáknak, törvényes előírásoknak. A pályázat beadása¬kor figyelni kell arra is, hogy a felhasznált képek, audio és video file-ok, szövegek saját tulajdo¬núak legyenek vagy rendelkezni kell meghatalmazással a felhasználásra vonatkozóan. A pályázat nem sérthet szerzői jogokat, szabadalmakat.
Az érdeklődők mindezekről bőven találnak információt a verseny hivatalos honlapján, a www.mediadij.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?