A Magyar Internet Média és Web Díj 2009 versenyének ünnepélyes díjátadója és a szakmai konferencia szeptember 25.-én került megrendezésre. A helyszínt a SZÁMALK biztosította, melyet ezúton is köszönünk Dr. Zárda Saroltának. Köszönjük a segítséget a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság vezetőinek:  Dr.Péceli Gábor elnök úrnak, egyetemi tanárnak, a BME rektorának, Alföldi Istvánnak és Tóth Ferencnek, valamint Aranyosné V. Gabriellának.

A zsűriben végzett munkájáért köszönet illeti Dr. Komáromi Lászlót, Tóth Renátát, Simon Imrét, Tóth Balázst és a zsűri elnökét, Tóth Ferencet.
A pályaművek leadása után a versenyzők már nem tehettek mást, mint izgatottan várták a zsűri által kialakított végeredményt.
Megállapíthatjuk, hogy a múlt évi pályázatokhoz képest nemcsak a nevezések mennyisége nőtt, hanem a szépen, igényesen elkészített honlapok száma is.
Az idei versenyben is találhatunk a legújabb technikával megalkotott, minden részében tökéletes, profi munkát, valamint az egyszerű képi világú, de mélyen szántó gondolatokat tartalmazó, házilag készült weboldallal is neveztek.
A bírálati szempontokat úgy alakítottuk ki, hogy azokat a legfontosabb elemeket tartalmazzák, melyeket egy átlagos felhasználó is elvár, még ha nem is fogalmazza meg magának ilyen szabatosan.
A honlapok megjelenésére, a tartalom minőségére, használhatóságára, közérthetőségére fókuszáltunk, keresve azokat az oldalakat, melyek leginkább megfelelnek az elvárásoknak.

Számszerűsítve a jelentkezéseket:
Oktatás témában 23,
Business kategóriában 35,
Non-profit kategóriában 24,
Művészeti kategóriában 13,
Önkormányzatok 4,
Művelődési központ kategóriában pedig 3 nevezés,
Média kategóriában 6 pályázat érkezett.

A kategóriánkénti nyertesek itt találhatók.

Megállapíthatjuk, hogy az Abfox Kft. Riesinger Diána vezetésével ismét nagyon jól szerepelt, két díjat is nyert. A verseny legfiatalabb nevezője, Kovács Benjámin sokáig versenyben volt a Közönségdíjért, és nem sok szavazat hiányzott ahhoz, hogy ő nyerjen.  Ezúton is gratulálunk neki, és bíztatjuk, hogy dolgozzon tovább bátran. A jelen lévő szakemberek, köztük Tóth Renáta is felajánlotta segítségét, így reméljük, hogy még nagyobb léptekkel tud majd „Színészke” haladni ezen a cseppet sem könnyű pályán.
Körünkben üdvözölhettük a nevezők doayenjét, aki példát mutathat a fiatalabbaknak lelkesedésből, tenni akarásból.  Bár díjat nem nyert, de bárki, aki az oldalát látogatja meleg fogadtatással, szeretettel találkozik. Jó példát mutat arra, hogy sosem késő valami újat tanulni.

Partnereink, támogatóink jóvoltából neves szakemberek tartottak előadásokat.
A szakmai konferencián Tóth Ferenc (NJSZT), Tóth Renáta (Ez Design. Kreatív Stúdió.), Simon Imre (Infotéka), Meichl Mátyás (Trans-europe Kft.), Erős Gábor (RG Stúdió), Dr. Horváth Attila (Infota) tartott érdekes előadást.

A díjakat támogatóink ajánlották fel. A Trans-europe Kft. egy Photoshop CS4-et, az RG Stúdió egy 800.000 Ft. értékű kommunikációs koncepciós terv-csomagot, az NJSZT könyveket, vizsgakártyákat, a Piac és Profit szerkesztősége előfizetéseket, az Infota könyveket, az IOSZIA Kft. pedig képzési kuponokat ajánlott fel, melyekkel jelentős kedvezményeket lehet igénybe venni különböző informatikai képzéseken.
Természetesen serlegeket és okleveleket is kaptak a díjazottak, akik közül – mint említettük is- többen már a múlt évi versenyen is kiérdemeltek elismerést.

A nyerteseknek, helyezetteknek ismételten gratulálunk, azok pedig, akik most nem nyertek, ne keseredjenek el, haladjanak tovább a saját maguk számára kijelölt úton, és jusson eszükbe a mondás, miszerint egész életünkben tanulnunk kell. Aki erre nem hajlandó, az előbb-utóbb lemarad, és behozhatatlan hátrányba kerül egy olyan világban, ahol naponta születnek újdonságok, és hihetetlen sebességű a fejlődés.
Sok sikert kívánunk mindenkinek, aki ezt a cseppet sem könnyű pályát választotta!

Találkozunk 2010-ben!

Vélemény, hozzászólás?